Waarom een digitale werkplek jou kan helpen bij de ‘Great Resignation’

De Great Resignation, de grote ontslagronde – hoe je het ook wilt noemen – heeft de afgelopen maanden gezorgd voor een enorme verschuiving in de relatie tussen werkgevers en werknemers. Nadat bedrijven jarenlang ervoor werden gewaarschuwd dat het ze duur zou komen te staan als ze hun medewerkers niet op de eerste plaats zouden zetten, lijkt dit nu toch echt werkelijkheid te zijn geworden.

Volgens Microsoft overweegt 41 procent van alle medewerkers wereldwijd het komende jaar hun huidige werkgever te verlaten. In Nederland ligt het percentage zelfs nog hoger. Uit onderzoek van Oracle en HR-bureau Workplace Intelligence blijkt namelijk dat 76 procent van de Nederlandse werknemers in 2022 een carrièremove wil maken.

Om de massale uittocht van werknemers te voorkomen, is het cruciaal voor bedrijven om een nieuwe aanpak te hanteren en de werknemerservaring centraal te zetten. Technologie en in het bijzonder de digitale werkplek blijkt hierin een belangrijke x-factor te zijn.

Reimagine the digital workspace

In dit (Engelstalige) eBook lees je meer over hoe je de stap kunt zetten richting de ideale digitale werkplek voor jouw medewerkers.

Verschuiving in de relatie werkgever-werknemer

Wat heeft deze ingrijpende verandering veroorzaakt? Bij medewerkers is het besef ontstaan dat ze hun werk op meer dan één manier kunnen doen. Op basis van hun persoonlijke ervaringen met werken op afstand zijn ze niet meer bereid een baan te accepteren die niet ondersteunt hoe zij willen werken. Daarnaast zijn velen gewend geraakt aan hun eigen technologie, verbonden vanuit huis via hun eigen breedbandverbinding. Kantoortuinen, oude apparaten en beperkte mogelijkheden voor een flexibele leefstijl die werk en privé in balans houdt, zijn daardoor allesbehalve aantrekkelijk geworden.

Natuurlijk is de roep om op de werkplek dezelfde technologie-ervaring te bieden als thuis niets nieuws. Van ‘consumerization of IT’ tot het fenomeen Bring Your Own Device (BYOD): al jarenlang is er sprake van frictie tussen wat het kantoor biedt en wat medewerkers gebruiken in hun privéleven.

De pandemie benadrukt dit des te meer. Vandaag de dag dienen bedrijven alles in de strijd te gooien om talentvolle werknemers aan te trekken én te behouden. En de manier waarop medewerkers worden uitgerust met technologie is hierbij een belangrijke factor. Uit onderzoek (Annual State of Work, Workfront) blijkt namelijk dat bijna een derde van alle werknemers (32%) een werkgever heeft verlaten omdat de gefaciliteerde technologie hen hinderde om hun werk goed uit te kunnen voeren. Bovendien blijkt dat talent tegenwoordig eerder geneigd is bij een bedrijf te solliciteren als ze weten dat de medewerkers er werken met state-of-the-art technologie en een baan eerder afslaan als de tech verouderd is of moeilijk te gebruiken.