Verbeter de medewerkersbetrokkenheid met een digitale werkplek: 3 stappen naar succes

Het behouden en aantrekken van talent is voor veel organisaties al jarenlang een uitdaging. Nu hybride werkvormen steeds meer de norm worden, zullen bedrijven die het belang van de digitale werkplek over het hoofd zien nog meer moeite hebben om hun beste en slimste werknemers te behouden. En dat in een tijd waarin het werven van nieuw talent moeilijker dan ooit is.

De ‘war for talent’ bezorgt besluitvormers al jarenlang slapeloze nachten. Het behouden van waardevol talent staat bij veel organisaties dan ook hoog op de agenda, naast het verbeteren van de productiviteit van de medewerkers. Onder druk van de pandemie is de urgentie van beide onderwerpen alleen maar toegenomen.

Reimagine the digital workspace

In dit (Engelstalige) eBook lees je meer over hoe je de stap kunt zetten richting de ideale digitale werkplek voor jouw medewerkers.

Het eind van de betrokken medewerker?

In de kern draait het bij beide kwesties om betrokkenheid. Betrokken werknemers zijn productiever en loyaler. Uit onderzoek van Gallup blijkt dat organisaties met een hoge medewerkersbetrokkenheid tijdens een pandemie, economische crisis of maatschappelijke onrust veerkrachtiger en beter bestand waren tegen de vele uitdagingen die op hen pad kwamen. Betrokkenheid van medewerkers is dus cruciaal voor organisatiesucces. Toch voelt wereldwijd slechts 20% van de werknemers zich betrokken bij hun werk en dat betekent dat bedrijven steeds minder betrokken arbeidskrachten overhouden die moeite hebben productief te zijn en bovendien ook eerder geneigd zijn te vertrekken. Tijd dus om actie te ondernemen.

Helaas is het verbeteren van de medewerkersbetrokkenheid niet zo eenvoudig. Het vereist een complexe mix van empathisch en visionair management, werk dat ertoe doet én de juiste werkomgeving. Bovendien heeft de pandemie de manier waarop we werken behoorlijk opgeschud. Werkgevers zullen dus op zoek moeten naar een nieuwe balans binnen de wereld van het hybride werken, waarbij de behoeften van de organisatie in evenwicht moeten worden gehouden met de eisen, wensen en verwachtingen van de werknemers.

Een hybride workforce met complexe eisen

Volgens onderzoek van GlobalData wil de meerderheid van de medewerkers meer flexibiliteit in hun toekomstige arbeidsregelingen. De meesten geven de voorkeur aan een hybride model en verwachten flexibiliteit en state-of-the art technologie om hen maximaal te ondersteunen in hun werkzaamheden. Een digitale werkplek, die het hybride werken optimaal faciliteert, blijkt uit dit onderzoek een belangrijke rol te spelen in het enthousiasme en de betrokkenheid van de medewerker.

Gedwongen door de pandemie, hebben veel organisaties overhaast een begin gemaakt met de transitie naar een digitale werkplek. Met het post-coronatijdperk in zicht, is dit het moment om de juiste toekomstbestendige strategie te bepalen en de huidige infrastructuur kritisch onder de loep te nemen.