Tips om de continuïteit van bedrijfskritische applicaties in de cloud te waarborgen

Organisaties die tot nu toe hun bedrijfskritische applicaties nog niet naar de cloud hadden verplaatst, hebben ondervonden dat zij niet over voldoende flexibiliteit beschikken om de operationele knelpunten op te lossen waar COVID-19 ze mee confronteert. Voor veel organisaties is dit ongetwijfeld een aanleiding de mogelijkheden te onderzoeken om hun bedrijfskritische applicaties naar de cloud te migreren.

Nu bedrijfskritische applicaties richting de cloud verplaatsen, wordt het beheer ervan een belangrijk aandachtspunt. Om kosten te beheersen en een goede gebruikerservaring te waarborgen, is het verstandig om het beheer van applicaties te outsourcen.

Een gemiddelde enterprise-organisatie draait op dit moment zo’n 1.295 applicaties in de cloud, waarvan een groot aantal bedrijfskritische applicaties zijn. Voor vrijwel alle missiekritieke workloads zijn inmiddels passende en rendabele strategieën en clouddiensten beschikbaar, aldus onderzoeksbureau 451 Research. De primaire hindernissen bij het migreren van deze kritische applicaties naar de cloud zijn voornamelijk van organisatorische aard; bedrijven moeten voor elk specifieke scenario een gedetailleerde planning en deployment ontwikkelen.

Naarmate een organisatie steeds meer van zijn kritische workloads naar de cloud verplaatst, is het onvermijdelijk dat ook het beheer ervan steeds complexer wordt. Uit diverse onderzoeken blijkt daarom dat steeds meer IT-managers ervoor kiezen om gebruik te maken van gemanagede clouddiensten om hun applicaties optimaal te kunnen benutten.

Omdat de bedrijfskritische data en applicaties van veel organisaties ook op hun SAP- of Oracle-omgevingen staan, is het van groot belang om de juiste leverancier voor het managen van de clouddiensten te selecteren. In het onderzoek van Frost & Sullivan gaf 77% van de ondervraagde CIO’s en IT-managers aan dat het vinden van de juiste outsourcingpartner een grote uitdaging is. Als reden geeft men op dat het lastig is om een managed services provider te vinden die zowel goed is in het beheren van applicaties en workloads als kennis heeft van de businesskant van de organisatie.

Duidelijke voordelen die in het onderzoek genoemd werden voor het outsourcen van business critical applicaties zijn:

  • Verbeterde klantenservice
  • Snellere time-to-market voor nieuwe SAP en Oracle functionaliteiten

Bovengenoemde voordelen onderstrepen hoe belangrijk de integratiecapaciteiten zijn van een partner voor gemanagede clouddiensten, en dat is waar Basefarm zich op richt. 80% gaf zelfs aan dat ze een partner nodig hebben die hun SAP en Oracle cloudapps kan integreren met hun in-house apps.