Operationele leiders kijken naar de cloud om de efficiëntie te verbeteren

De grootste prioriteiten voor Chief Operational Officers (COO’s) en operationele leiders zijn het verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit van de bedrijfsprocessen in de digitale economie. Ze zijn naarstig op zoek naar een agile en data gedreven supply chain, operationele veerkracht en OT-beveiliging.

Hierdoor staat cloud hoog in het vaandel voor het bereiken van deze doelen. Ten eerste is cloud een agile business enabler, ten tweede is het kostenefficiënt en laat het huidige investeringen langer meegaan. Door bijvoorbeeld in cloudnative te herinvesteren kunnen bedrijven hun legacy-omgeving langer laten meegaan. Ten derde kan de cloud helpen bij het creëren van nieuwe kansen en inkomstenstromen wanneer er nieuwe producten en diensten sneller op de markt komen. Uiteindelijk kan het ook helpen bij het coördineren van een smart supply chain.

COO’s en operationele leiders kunnen een belangrijke rol spelen bij de digitale transformatiestrategie van een onderneming en deze vooruit helpen. Om dit te realiseren moeten COO’s, de leiding nemen in de veranderstrategie door cloud en bijbehorende technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) verder te helpen ontwikkelen, voldoen aan veranderende klanteisen en waarde te bieden aan belangrijke stakeholders.

Download dit eBook en leer hoe de cloud een sleutelrol speelt op het gebied van digitale transformatie, business flexibiliteit en innovatie binnen jouw organisatie.