Basefarmer Wouter Maan deelt zijn ervaringen met het thuiswerken tijdens de Covid-19 maatregelen.

“Het is een beetje behelpen, mijn vriendin en ik hebben de taken verdeeld. We hebben een studeerkamer en ’s ochtends werk ik daar, terwijl mijn vriendin in de woonkamer werkt en voor onze kinderen van 3 en 5 zorgt, in de middag werk ik in de woonkamer. We lunchen nu bijna elke dag met zijn vieren, dat is altijd een gezellig moment en voordeel van het thuiswerken. Voor ons huis is een plein met een speeltuin dat is heel prettig, ’s middags ga ik daar met de kinderen naar toe zodat zij buiten kunnen spelen. De afgelopen weken was dat geen straf. Maar ik ben blij als de scholen en de opvang weer open zijn, je hebt toch het gevoel dat je alles half doet.”

“Net voordat alle maatregelen ingingen hebben wij nog de migratie van een nieuwe klant afgerond. Dit hebben we in het weekend vanuit huis via Teams gedaan. De klant en andere betrokken partijen werkten allemaal vanaf verschillende locaties in Nederland, voor de database activiteiten was er een collega vanuit Noorwegen betrokken.”

“Op 18 april zouden wij trouwen, dat hebben we met een jaar moeten verschuiven. Ik had nooit gedacht dat we zo lang verloofd zouden zijn, ik had haar al in juni vorig jaar gevraagd. We hadden 18 april wel een klein feestje, de ceremoniemeesters hadden een sterrendiner vanRijks bij ons thuis geregeld en we hebben met hen en de getuigen op de stoep bubbels gedronken. De datum in de ringen is inmiddels aangepast.”