Basefarmer Dick Gerritsen over thuiswerken: “Het zou goed zijn als ik de thuisrit zou simuleren”

“Het is een hele rustige manier van werken thuis aan de eettafel. Ik moest wel wennen, voelde me een beetje opgesloten in een kleine wereld. Gelukkig heb ik daar nu een goede modus in gevonden. Het is wel belangrijk om feeling te houden met de klanten en met de engineers, om zo goed mogelijk werk te leveren. Dat is nu moeilijker. De sociale interactie met collega’s en klanten mis ik ook, de files niet. Al merk ik nu dat het naar huis rijden wel een afschakel-moment is. Die tijd neem ik nu niet, al zou het wel goed zijn als ik de thuisrit zou simuleren.”

“Ik vind de extra tijd fijn. ’s Ochtends met mijn vrouw een kopje koffiedrinken in de tuin en samen lunchen dat is een prettige bijkomstigheid. Zij zei laatst dat ze dat straks wel gaat missen, iets wat er eerst niet was is heel snel normaal geworden.”

“De kinderen zijn al het huis uit. Mijn zoon woont in Thailand, daar werkt hij voor een grote hondenopvangorganisatie. Het hele land zit daar op slot, de stranden zijn leeg. Mijn dochter woont dichterbij in Utrecht. In december zijn wij opa en oma geworden, we zien ze wel, maar op afstand. Mijn vrouw zou gaan oppassen en dat kan nu niet.”

“Het thuiswerken is heel snel geaccepteerd. Ik geloof niet dat het goed is om helemaal over te gaan op thuiswerken. Ik hoop wel dat een aantal dagen per week thuis het nieuwe normaal wordt.. Ik denk niet dat we dit jaar weer teruggaan naar normaal, maar ik hoop dat het nieuwe normaal, 1,5 meter afstand houden wel op den duur wel verdwijnt.”