3 tips bij het selecteren van een Managed Services Partner

Door het beheer van je IT – geheel of deels – uit te besteden, waarborg je de continuïteit van je IT-processen en weet je zeker dat je medewerkers altijd en overal kunnen werken. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je op zoek bent naar een Managed Services Partner? Arno Diefenbach, manager operations bij Login Consultants en Basefarm, vertelt het in deze blog.

1. Is er aansluiting bij jouw business?

Als je op zoek gaat naar een Managed Services Partner heb je al een IT-infrastructuur. Daar heb je ooit voor gekozen en daar had je goede redenen voor. Kies voor een partner die dat begrijpt en die niet direct je hele IT-omgeving wil opwaarderen naar een niveau dat helemaal (nog) niet past bij jouw business. Er is niets mis met het maken van verbeterslagen, maar zorg dat dat gaat in een tempo dat bij jou en jouw IT-strategie past en niet in een tempo dat past bij je partner.

2. Is er maatwerk mogelijk?

Kies een partner die maatwerk kan leveren. Veel partijen hebben een afvinklijstje. Vraag je iets meer, dat niet past bij hun standaarddienstverlening, dan sta je voor een uitdaging. Zorg dat je een partner kiest die flexibel is. Natuurlijk gaat het bij managed services vaak voor 80 procent om standaarden, maar voor de overige 20 procent moet er ook ruimte zijn voor jouw wensenlijstje.

3. Is er ruimte voor flexibiliteit en innovatie?

Veel beheercontracten zijn statisch. Terwijl je in een tijd als deze, waarin alles razendsnel verandert, juist op zoek bent naar flexibiliteit en ruimte voor innovatie. Jouw werkplekken moeten zich kunnen aanpassen aan de dynamiek van jouw business. Denkt jouw partner daarin mee, dan is hun managed services-aanbod niet alleen een verantwoordelijkheid van hun beheerafdeling, maar van hun hele organisatie. Horen dingen als innovatieworkshops en health checks tot de dienstverlening, of moet je het doen met wat er aan het begin van de contractperiode is afgesproken?